William Hill World Darts Championship 2016

De William Hill World Darts Championships worden al sinds 1994 georganiseerd voor de PDC. PDC staat voor Professional Darts Corporation en zij organiseren verschillende toernooien. Het William Hill World Dart Championship wordt gezien als het wereldkampioenschap van de PDC. Dit wereldkampioenschap is naast het grootste darttoernooi ook het darttoernooi met de grootste prijzenpot wereldwijd, namelijk £1,500,000.

23ste editie van de William Hill World Darts Championships

Het PDC William Hill World Dart Championship 2016 was de 23ste editie van het toernooi. Dit evenement startte dit jaar op 17 december 2015 en eindigde op 3 januari 2016. Het wordt jaarlijks gehouden in Alexandra Place in Londen en ook dit jaar werd het toernooi hier georganiseerd.

Wereldtitel voor Gary Anderson

Gary Anderson schreef voor de tweede keer zijn naam in de geschiedenisboeken door de hoofdprijs van het William Hill World Dart Championship 2016 binnen te slepen. Hij won de finale van het toernooi tegen Adrian Lewis met 7-5. In de vorige editie won hij voor het eerst de wereldtitel. Hij won toen de finale tegen Phil Taylor met 7-6. Phil Taylor was al vanaf de eerste editie de kampioen, hij won tussen 1994 en 2013 wel 14 keer! Dit heeft tot nu toe niemand geëvenaard.

< Terug naar overzicht