De Grandslam of Darts editie 2012 gewonnen door de Nederlander Barneveld

De bookmaker odds waren 'm niet meer zo gunstig gezint (bron: Portaal voor online wedden van onlinewedden.info). Toch heeft Raymond van Barneveld, de befaamde darter uit Nederland, de titel 'Grand Slam of Darts' die één keer per jaar wordt gehouden in zijn zak. De bekende darter wist met een 16-14 te winnen van de een andere bekende darter genaamd 'van Gerwen'. Een zeer spannende wedstrijd die door mensen over de hele wereld werd bekeken.

PDC en BDO televisie toernooien

Om mee te doen met de Grandslam heeft van Barneveld eerst het PDC televisie toernooi moeten winnen. Dit deed hij dan ook van de zeer bekende Phil Taylor in de eerste maanden van het dart seizoen. Het is een hele kunst om te winnen tijdens dit toernooi maar van Barneveld weet het zich weer te flikken. Met het winnen van dit toernooi haalt de darter een mooie 125k  binnen. Niet te vergeten het geld wat hij ontvang van al zijn sponsoren.

Darters van Gerwen en Barneveld –  the double dutch

Door als eerst van Hamilton te winnen eerder op die dag waren de bookies al helemaal over de rooien. Bookmakers en de Engelse fans noemde de eindstrijd tussen de twee Nederlanders 'the double dutch'. Een ongekende prestatie dat deze twee zeer goede darters uit Nederland tegen elkaar moesten strijden om de titel van de Grandslam of Darts 2012.

Van BDO naar PDC van Phil Taylor

Het is een goede keuze geweest dat Barneveld is gestopt met het spelen in de BDO 7 jaar geleden. Hij is door specifieke redenen gestopt en is verder gaan spelen in de PDC. Waar Phil Taylor al jaren de koning was. Barneveld wist Talylor in een spannende wedstrijd te verslaan en wist zo te strijden tegen van Gerwen in de Grand Slam.

< Terug naar overzicht