Dart wedstrijden

Binnen de sport darten zijn er een groot aantal toernooien en wedstrijden dit elke periode worden gehouden. De beste darters kunnen zich kwalificeren voor deze toernooien waarna ze winnaar kunnen worden van het toernooi. Als je een van de onderstaande darttoernooien wint dan krijg je niet alleen een mooie beker of medaille maar ook een mooie smak geld. De onderstaande toernooien zullen kort worden toegelicht.   

Dart wedstrijden

  • Lakeside World Darts. Er zijn al meer dan 35 edities van Lakeside World Professional Darts gehouden. Het toernooi is ontstaan in 1978 en werd georganiseerd in Nottigham. Van Barneveld heeft meerdere keren dit toernooi gewonnen waardoor het ook in Nederland een steeds bekender toernooi is geworden.
  • Masters of Darts. In 2005 werd de eerste editie van dit dartstoernooi gehouden. Masters of Darts is een internationale strijd tussen verschillende landen in de dart sport. Hierbij is er een strijd tussen Nederland en Engeland om wie de beschikt over de beste darters.
  • PDC World Darts. In dit toernooi heeft Raymond van Barneveld in het jaar 2009 voor het eerst een 9 dart finish gespeeld. Het prijzen geld voor dit toernooi zijn mooie bedragen zo krijgt de winnaar een bedrag van 200.000 pond.
  • Bavaria World Darts Trophy. Meestal wordt dit toernooi afgekort met de letters BWDT en wordt elk jaar opnieuw gehouden in Utrecht. Echter wordt het toernooi sinds 2007 niet meer georganiseerd doordat de onderlinge regelingen tussen SBS 6 en PDC niet juist waren.
  • Dutch open. Ook in Nederland is dart een bekend sport die door vele mensen wordt beoefend. De echte toppers in ons land zijn Raymond van Barneveld en Jelle Klaasse, wil jij net zo goed worden als hun dan kun je nu starten door je in te schrijven voor Dutch open toernooi. De winnaar is automatisch gekwalificeerd voor Winmau World Masters en Lakeside kwalificatietoernooi deelname.
  • Ladbrokes World Darts Championship. Ook bij de vrouwen onder ons is dart een bekend sport die door meerdere dames word beoefend vandaar dat er dan sinds 1994 dit toernooi dan ook voor de dames is ontwikkeld.
  • World Professional Darts Championshop. Dit is een toernooi dat elke jaar weer terugkeert en de Britisch dart organisatie organiseert jaarlijks dit toernooi. Het World Professional Darts Championshop is een van wereld kampioenschappen van dart sport. Binnen de dart sport zijn er namelijk meerdere WK's.
  • William Hill Grand Slam of Darts. Dit toernooi is het grootste toernooi ter wereld. Alleen de winnaars van de grote televisie toernooien mogen aan dit toernooi deelnemen. Het zijn daardoor automatisch alleen de beste spelers van een seizoen die hieraan mee doen. Door sponsoring van oa William Hill poker is het ook het toernooi met het grootste prijzengeld.

Start met het spelen van darts

Wil jij nu starten met darten dan kan dat vanaf nu ook online. Wij van Sunny darts bieden namelijk online meerdere spelletjes aan waardoor je overal en altijd een potje dart kan spelen.